hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, January 22, 2016

Op werkbezoek in Hardinxveld



Een watergang bij de Nieuweweg pal naast de A15

Met de twee AB leden van Waterschap Rivierenland, Henk van 't Pad en Teus Stam bracht ik vanmiddag een werkbezoek aan Hardinxveld. We werden gastvrij ontvangen bij Peter Cornege aan de Nieuweweg in Hardinxveld. We waren uitgenodigd door de bewonersvereniging Nieuweweg die zich inzet voor een oplossing van de wateroverlast in hun woonwijk. Ook bewonersvereniging Over het spoor was aanwezig. Inmiddels hebben bewoners in Hardinxveld in de afgelopen tien jaar drie maal te kampen gehad met water in hun huizen. In 2005, 2014 en 2015. Tevens waren uitgenodigd de Hardinxveldse raadsleden Jan Nederveen, Eelke Kraaieveld en Wim de Ruiter en Statenlid Chris van de Velden.  Op 3 september nam de gemeenteraad van Hardinxveld al een motie aan waarin ze het waterschap opriep snel maatregelen te nemen om de wateroverlast op te lossen. 

De bewonersvereniging schetste een beeld van een tekort schietende calamiteitenorganisatie bij het Waterschap, maar ook bij de gemeente (en brandweer). Maar na de wateroverlast in augustus vonden in de gemeente drie inloopavonden plaats van waterschap en gemeente samen waar alle knelpunten zijn benoemd en opgetekend. In december kregen ze een leaflet met daarin opgesomd alle maatregelen die mogelijk zijn. Een van die maatregelen werd eind december al aangekondigd. Maar de bewonersorganisaties drukten ons op het hart om ook die andere maatregelen straks uit te voeren. 

We brachten ook een bezoek aan enkele knelpunten, vooral oudere, niet geheide huizen zijn de dupe van de wateroverlast. Maar verdere verstening van het bedrijventerrein langs de A15 zorgt natuurlijk ook voor minder waterberging in de wijk.


http://hetkompashardinxveld-giessendam.nl/lokaal/verzopen-bewoners-hekelen-houding-gemeente-34349