hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, August 20, 2016

Meer waterberging in het Pompveld

In het gemeentehuis van Zaltbommel ligt een tapijt met daarop natuurgebied het Pompveld


Woensdag 31 augustus organiseren Brabants Landschap en Waterschap Rivierenland een inloopbijeenkomst in fort Giessen over meer waterberging in natuurgebied Pompveld - Andelsch Broek tussen Andel en Babyloniënbroek. De planning is om in het voorjaar 2017 met de uitvoering te beginnen. 
 
Waterschap Rivierenland en het Brabants Landschap gaan in het natuurgebied Pompveld - Andelsch Broek open water en moeras aanleggen. Met de aanleg van deze waterberging ontstaat er meer ruimte om hevige piekbuien op te vangen. Het open water draagt daarmee bij aan een nog beter klimaatbestendig watersysteem in de regio. Bij de inrichting wordt rekening gehouden met de Natura2000-doelstellingen waarvoor het Pompveld is aangewezen.

Waterschap Rivierenland en Brabants landschap werken samen aan de inrichting van het natuurgebied Pompveld - Andelsch Broek. De waterberging is het eerste deelproject  van de inrichtingsplannen. Het projectplan, inclusief ontwerp, ligt vanaf begin september ter inzage en is ook tijdens de inloopavond in te zien. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met financiering van de provincie Noord-Brabant.