hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, August 22, 2016

Van Duurzaamheid naar Bijbels Rentmeesterschap



Op initiatief van CDA fractie Waterschap Rivierenland wordt vrijdag 2 september vanaf 12.30 uur een werkbezoek gebracht aan Park Lingezegen. Tijdens het werkbezoek staat stimulering van duurzaamheid centraal. Tevens nemen deel raadsleden van de vier deelnemende gemeenten aan Park Lingezegen, Statenleden, Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en directeur Park Lingezegen, Jan Willem Kamerman.

Het werkbezoek aan het Park Lingezegen bestaat uit enkele inleidingen op het thema duurzaamheid vanuit de CDA kernwaarde rentmeesterschap met afsluitend een veldbezoek aan deelgebied Waterrijk. Door een gezamenlijk inspanning van gemeenten, provincies en waterschap is een stedelijk uitloopgebied aangelegd, dat in 2017 wordt opgeleverd. Het Park Lingezegen ontwikkelt zich tot een landelijke proeftuin van duurzaamheid met aandacht voor energie, waterbeheer, recreatie en stadslandbouw. Om 13.00 uur houdt Jan Jacob van Dijk een inleiding over de rol van de politiek bij duurzaamheidsontwikkeling. Roeland Geertzen, AB lid van CDA fractie Waterschap Rivierenland, Ingrid de Pagter, CDA voorzitter werkgroep Duurzaamheid Overbetuwe en directeur Park Lingezegen Jan Willem Kamerman gaan eveneens in op het thema duurzaamheid. Na de inleidingen wordt een paneldiscussie gehouden onder leiding van Klaas Jan de Jong, voorzitter van het CDA Duurzaamheidsberaad, over de invulling van de duurzaamheidsagenda in 2017 en verder.

De bijeenkomst wordt gehouden in Landerij de Park in Elst en begint om 12.30 uur met een lunch. Het bezoek wordt om 17.00 uur afgesloten met een hapje en drankje.