hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, April 27, 2017

Laurens Pompe(!) test de noodpompen in de Oostwaard

Na de extreme regenval op 31 augustus 2015 werden eveneens extra pompen ingezet.

De nieuwe noodpompen bij de gemalen Oostkil en Bruine Kil aan de Bruinekilweg en de Jeppegatweg worden woensdag 3 mei van 08.00-16.00 uur getest door Waterschap Rivierenland. De wegen zijn die dag afgesloten. De noodpompen zijn één van de maatregelen die het waterschap en de gemeente treffen om wateroverlast in de Oostwaard te beperken bij extreme regenval. De test heeft gevolgen voor de bereikbaarheid.

In opdracht van het waterschap test aannemingsbedrijf gebr. Tolenaars uit Nieuwendijk vier noodpompen, die worden aangedreven door een tractor. De afvoerleidingen van de pompen komen over de dijk te liggen. Daarom zijn de Bruinekilweg en de Jeppegatweg,  zowel de weg als het fietspad, afgesloten. Vanwege de veiligheid is het verboden in de nabijheid van het materieel te komen.
Projectleider van Waterschap Rivierenland bij het testen is Laurens Pompe. Hij is bereikbaar via telefoon (06) 2293 1001 en email l.pompe@wsrl.nl.