hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, March 24, 2018

Picknicken met nonnenkoekjes en oorlogscake

Janneke Kornet en Paula Jorritsma onthulden de picknickplekken


Om het receptenbordje was een boerenzakdoek geknoopt


Het project kwam mede tot stand door een bijdrage van het Biesbosch StreekfondsDe poefjes van Janneke Kornet waren al maanden eerder geplaatst door Brabants Landschap, maar vandaag was een officieel moment om ze presenteren. We werden gastvrij ontvangen op hoeve Clootwijck; bij het oprijden van de oprijlaan stond de picknickplek al te schitteren in de zon. Om de poefjes kleurrijke kleedjes; een Brabants bontje, met heerlijke aardbeitjes en met fietsen. En om het receptenbordje een boerenzakdoek, alles vastgeknoopt met vrolijke rood-wit-blauwe-lintjes. Complimenten aan Tineke Hak voor zoveel creativiteit. 

Uitnodigende picknickplekken bij de Clootwijckhoeve

Kunstenaar Janneke Kornet gaf uitleg over haar idee voor het project; de opdracht was een kunstobject bij een schuilplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Zo kwam ze op de recepten uit die tijd terecht en vond een kookboekje met onder andere het recept van de oorlogscake. Uiteindelijk werd haar project geadopteerd door het Liniepadfestival en werden de poefjes op drie plekken langs het Liniepad geplaatst; bij de Papsluis, bij de Clootwijckhoeve en nabij de Groesplaat. 


Daphne van Hekken bakte de nonnenkoekjes

Recepten uit de Eerste Wereldoorlog bij de picknickplekken


Daphne van Hekken had speciaal voor de bijeenkomst drie recepten bereid die geproefd konden worden. Wethouder Paula Jorritsma, die de plekken samen met Janneke Kornet mocht onthullen, vertelde over de voedselschaarste in tijden van oorlog; iets dat we ons nu nauwelijks meer voor kunnen stellen. 

Janneke Kornet vertelt over haar project bij de onthulling van de picknickplekken