hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, September 22, 2018

Market Garden in de Heesseltse uiterwaarden


Het vliegtuig boven de uiterwaarden is slechts een stipje op de foto


Op de Ginkelse heide vond vanmiddag een herdenking plaats van Operatie Market Garden; de groots ingezette bevrijding van Nederland in september 1944. Speciaal vanwege de herdenking sprongen parachutisten uit de vliegtuigen. En die vliegtuigen vlogen vanmiddag voor die dropping ook door het rivierengebied in de buurt van Heesselt tijdens de publieksdag in de uiterwaarden. 

De uiterwaarden langs de Waal bij Heesselt

Een machtig gezicht. Maar ook de uiterwaarden langs de Waal worden mooi, zo zijn al pionierende planten zoals de doornappel aangetroffen. In de tent werd informatie gegeven over de uiterwaardvergraving die eind 2019 gereed moet zijn. 

De doornappel in de uiterwaarden