hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, September 14, 2018

Neem mijn jeugd, die stierf vandaag

Fort Giessen tijdens de Eerste Wereldoorlog

Bijna 100 jaar geleden eindigde Wereldoorlog I. Dannie ten Zweege presenteert daarom haar kersverse boek 'Neem mijn jeugd, die stierf vandaag' op zondag 23 september om 14.30 uur op Fort Giessen, Giessensesteeg 1 te Giessen.

Het boek toont een breed panorama van de kunstscene in Europa ten tijden van WOI. Een boek over bekende kunstenaars, maar ook over jonge mensen die aan het begin van hun kunstcarriere stonden. Jonge mensen die niet dan wel gebroken van het front terugkeerden. 

Het kanon uit de Eerste Wereldoorlog op Fort Giessen

Jan Verhoeven is een bevlogen kenner en verzamelaar van abstracte kunst en schreef hier onlangs een prachtig boek over. Hij vertelt deze middag over de beginperiode van deze stroming die nagenoeg samenviel met het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Aan bod komen onder andere Kadinsky, Mondriaan en Malevich. Jan is een begenadigd verteller en laat luisteraars abstracte kunst beleven!

De gidsen van Fort Giessen vertellen die middag het verhaal van het Fort ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en leiden rond door de loopgraaf en langs luister- en schuilplaatsen. 

Briefkaart van een dienstplichtig militair vanuit Uitwijk naar zijn thuis in Rotterdam

In de bijzondere ambiance van Fort Giessen is iedereen van harte welkom. Wel graag vooraf aanmelden via tantebethjebooks@gmail.com of bel 06-22660901