hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, September 12, 2018

Oorlog en vrede


Kleinzoon Ed Citroen zong over zijn opa


De familie Citroen onthult het herdenkingsplaatje


Het was een ontroerende bijeenkomst in de Hoeksteen in Eethen. De bijeenkomst stond in het teken van Frits Citroen, de Joodse inwoner van Eethen die 75 jaar geleden werd vergast in Auschwitz. Hij was juist in Eethen komen wonen omdat hij meende daar veilig te zijn voor de Duitsers. In de Hoeksteen zong kleinzoon Ed Citroen een ontroerend lied over zijn opa. Aanwezig was ook Daniel Kraal die als baby in Drongelen werd ondergebracht en de oorlog wel overleefde. "Maar dat een moeder haar kind achterliet, daar krijg je toch kippenvel van", zo vertelde burgemeester Fons Naterop. De bijeenkomst was georganiseerd om een herdenkingsteken voor Frits Citroen te onthullen. Het herdenkingsteken is tijdelijk, er is al een Stolpersteine aangevraagd bij Gunther Demnig, maar hij kan niet eerder dan 2020 worden gelegd. Eerder werden in de regio al Stolpersteine gelegd in Woudrichem en Werkendam. 

Het herdenkingsplaatje voor Frits Citroen

Wel na deze bijeenkomst met een dubbel gevoel het filmpje bekeken van Anton Mussert dat vandaag werd uitgezonden op Omroep Brabant en waarin ik zelf aan het woord kom over het geboortehuis van de NSB leider. Slechts enkele tientallen meters verwijderd van de Stolpersteine in Werkendam

Zoon Miel Citroen met zijn echtgenote bij het herdenkingsplaatje