hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, October 17, 2018

Een mooiere Molenkade in Groot-Ammers

Het dempen van de oude watergang gebeurt in fasen


Het werk aan de Molenkade in Groot-Ammers is het eerste in de aanpak van de regionale keringen in de Alblasserwaard. Vele kilometers keringen in het gebied voldoen niet aan de veiligheidsnormen. Gekozen is de kades in fasen aan te pakken. Woensdagmiddag werd op het bouwterrein door projectleider Huub Verlouw van Waterschap Rivierenland uitleg gegeven over het werk. De nieuwe watergang is gegraven en de oude wordt in fases gedempt. Ook het werk aan de waterleiding van Oasen is bijna afgerond. 


Ook een passerende kanovaarder liet zich informeren over de aanpak van het werk

Omwonenden en andere belangstellenden die uitleg kregen over het project in uitvoering

Bij de molen zijn de contouren van de omlegging van het fietspad met nieuwe brug al goed te zien

De kade zelf met het fietspad wordt vanaf volgend voorjaar opgehoogd. Om te voorkomen dat fietsers de route een jaar lang niet meer kunnen gebruiken, wordt een tijdelijk fietspad aangelegd. Met de aanpak van de kade wordt tegelijkertijd het fietspad bij de vier molens op de Molenkade verlegd, zodat fietsers niet meer dicht langs de wieken van de molens hoeven te fietsen. Mooi om te zien dat zo tijdens het werk van ons waterschap ook kansen voor recreatie worden benut om inwoners blijvend te laten genieten van de polders in de Alblasserwaard. De excursie naar de Molenkade vormt onderdeel van de Week van ons Water.  

In de oude watergang werden eeuwenoude eiken gevonden, waarschijnlijk uit de tijd van de Sint Elisabethsvloed van 1421