hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 08, 2018

Innovatie in de maritieme delta met elektrische veerpont

Het ontwerp van CoCo Yachts van de elektrische veerpont; deze vaart op en neer en hoeft niet te keren, zo wordt brandstof bespaard. 

Als het aan Riveer ligt, gaat volgend jaar de eerste elektrische veerpont ter wereld in ons rivierengebied varen. Eerder stelde de gemeente Gorinchem al 4,2 miljoen euro beschikbaar voor de bouw van twee elektrische veerponten naar een ontwerp van CoCo Yachts in Gorinchem. De aanbesteding is inmiddels gestart, maar voor de 4,2 miljoen euro gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Riveer zoekt dan ook nog naar extra geld bij de provincies Brabant en Zuid-Holland. Bedrijfsleider Johan Hania ziet het al helemaal voor zich dat Riveer als eerste de veren in gebruik gaat nemen. Een geweldige promotie voor de maritieme Delta rond Gorinchem en Werkendam. Ondanks de torenhoge ambities van de provincie Brabant voor innovatie, duurzaamheid en ontwikkeling vrijetijdseconomie heeft ze nog geen bijdrage toegezegd.