hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 09, 2018

In memoriam Ad van Veldhoven (1946-2018)

Ad van Veldhoven  (derde van links) tijdens een excursie met het bestuur van Waterschap Rivierenland


Op maandag 5 november overleed Ad van Veldhoven uit Dussen op de leeftijd van 72 jaar. Ad was een echte boerenbestuurder die zich jarenlang heeft ingezet voor de belangen van de boeren. Zo was hij al in 1979 bestuurslid van de Christelijke Boerenbond NCB afdeling Dussen. In 1990 werd Ad gekozen in het bestuur van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. Iedere vier jaar werd hij opnieuw gekozen en in 2005 bij de opheffing van het Hoogheemraadschap was Ad lid van het dagelijks bestuur. Ook na de opheffing van Alm en Biesbosch bleef Ad een waterschapsbestuurder. Nu bij Waterschap Rivierenland in Tiel, dat bleef hij tot 2015. Hij was zo meer dan 25 jaar waterschapsbestuurder voor de categorie ongebouwd. Maar Ad was ook langere tijd bestuurslid in de CDA afdeling Werkendam. In die tijd leerde ik Ad kennen als een man die goed kon luisteren. En op het juiste moment de juiste dingen kon zeggen. Daarnaast had hij een fijn gevoel voor humor. 

Ad van Veldhoven (links op de foto) in 1979 bij viering 40 jarig bestaan NCB afdeling Dussen

Zijn boerenbedrijf aan de Binnen in Dussen werd voortgezet door zijn zoon Caspar, maar om uit te kunnen breiden wordt het bedrijf verplaatst naar het buitengebied. Die verplaatsing vanuit het dorp Dussen kostte heel wat overleg met overheden, maar kon uiteindelijk toch worden uitgevoerd. Enkele dagen voor zijn overlijden mocht hij met de wensambulance nog een kijkje nemen in de nieuwe stal van zijn zoon Caspar.