hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, November 02, 2018

Linies aan elkaar breien

De kaart van de Oude Hollandse Waterlinie

In Nieuwpoort werd vanmorgen een symposium gehouden over de Oude Hollandse Waterlinie. Zo mochten we koffie drinken in het prachtige stadhuis en luisterden we daarna in het Arsenaal naar alle plannen die worden ontwikkeld voor het jubileumjaar in 2022. Dan is het 350 jaar na het rampjaar 1672. Een jaar geleden werd de stichting Oude Hollandse Waterlinie opgericht en tijdens het symposium werd een bidbook gepresenteerd met alle plannen die zijn gemaakt. En dat zijn er veel. 


Het stadhuis van Nieuwpoort

Zoals de Canon van de Waterlinie, het leger van de Linie, theater  in de Waterlinie, waterlinie in de klas, op veldtocht met de Zonnekoning. Maar ook sport en recreatieve evenementen, wandelingen, historische modeshows, land-art, museale tentoonstellingen en meer. Maar wat zo mooi is aan de Oude Hollandse Waterlinie, ze kruist de Nieuwe Hollandse Waterlinie en dat vloeit samen in het Land van Heusden en Altena. De inundatievelden reikten zelfs tot aan Aalburg. En op het puntje van Aalburg grenst ze aan de vestingstad Heusden, onderdeel van de Zuiderwaterlinie. Hoogste tijd dus om iets moois te bedenken om die drie waterlinies aan elkaar te breien, laat de ideeën maar stromen. Misschien wel letterlijk? Ik herinner me nog dat in het gemeentehuis van Aalburg ooit een expositie werd gehouden van de Oude Hollandse Waterlinie, misschien wel twintig jaar geleden? In elk geval ver voor de aandacht voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

Het leger van de linie trad in 2014  op in Fort Altena tijdens het Liniepadfestival 


1 Comments:

At 12:14 AM, Blogger yaklibber924 said...

This website online can be a stroll-by means of for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse right here, and you’ll definitely discover it. online gambling

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home