hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 29, 2018

Meer ruiterpaden in Altena

De menroute door de regio vanaf Sleeuwijk tot aan het Pompveld

Vanmiddag was er een inloopbijeenkomst op het gemeentehuis in Woudrichem over de aanleg van  meer ruiterpaden in de gemeente Werkendam en Woudrichem. Ik werd verrast door de lengte van de paden, omdat ik meende dat het alleen om een pad door de uiterwaarden in Sleeuwijk en Woudrichem ging. Maar de paden bestrijken een uitgebreid gebied van Werkendam tot aan het Pompveld bij Babylonienbroek. In het Pompveld werd al eerder een route aangelegd, de Jannezandroute was het eerste ruiterpad in de regio dat werd aangelegd. Het gaat niet alleen om onverharde paden, maar ook verharde paden zijn opgenomen in de routes. Het gaat om een ruiterpad route en een menroute. 

Bordjes voor het knooppuntensysteem, zoals deze al in de gemeente Deurne zijn geplaatst


Bij de routes worden straks bordjes van het ruiterknooppuntensysteem geplaatst. Vergelijkbaar met het fiets- en wandelknooppuntensysteen. Het initiatief voor het knooppuntensysteem ligt bij RWB. Voor de aanleg van de routes en het plaatsen van de borden kreeg initiatiefnemer ANV Altena Biesbosch een subsidie van het streekfonds. Tijdens de inloopmiddag was veel belangstelling, ik zag vooral veel ruiters.