hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, December 27, 2018

Laat de Werkendamse scheepsbel weer klinken!

Sommige tradities moet je koesteren. En als je ze niet meer wilt behouden, maak dan duidelijk waarom je dat niet meer wilt. Dat heeft de Schuttevaer afdeling Werkendam nog niet zo goed begrepen. 
Op deze foto uit 2006 staat de scheepsbel linksonder in beeld


Oud voorzitter en erelid Leen Verheij vroeg tijdens de jaarvergadering op 27 december in Fort Altena opnieuw naar de scheepsbel waarmee jarenlang de jaarvergaderingen werden geopend. De scheepsbel was geschonken aan de afdeling bij het 75 jarig bestaan in 1980. Maar in 2016 was de scheepsbel ineens verdwenen, ook toen liet Leen Verheij al weten de bel te missen. Voorzitter Chris Kornet liet toen al weten dat hij nog een bestemming zocht voor de bel en dat het bestuur had besloten de bel niet meer te gebruiken. Gisteravond herhaalde Leen Verheij zijn vraag, nadat voorzitter Chris Cornet de vergadering had geopend met een hamerslag. En vroeg hij zich af waar de bel was gebleven. Gelukkig kon Ton Cornet het antwoord geven, de scheepsbel stond op zijn kantoor en wed af en toe gebruikt door shantykoor de Biesbosch. En Chris Kornet liet opnieuw weten dat zo lang hij voorzitter is, de scheepsbel niet meer zou klinken tijdens de jaarvergadering. Jammer, het was een mooie traditie. 

Twee gehaktballen was wel iets teveel van het goede


De traditie van de gehaktballen wordt overigens wel in ere gehouden door Schuttevaer Werkendam. Maar deze avond kreeg iedereen ineens twee gehaktballen in plaats van een? Wie had dat nu bedacht?