hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, December 15, 2018

Een mooi kerstcadeautje

Vandaag werd ik verrast met een mooi kerstcadeautje, een wandbord met het wapen van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. Een bord dat jarenlang op de studeerkamer van voormalig burgemeester C.D. van Oosten heeft gehangen. Zijn kleinzoon Matthijs zocht een mooie bestemming voor het bord en maakte mij blij met het bord.


Het bord van oud burgemeester C.D. van Oosen


Overigens ontdekte ik deze week bij de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk ook al een bord met het wapen van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch. 


Bord met wapen uit de kantine van de rioolwaterzuivering in Sleeuwijk



Het Wapen van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch werd bij Koninklijk Besluit van 31 augustus 1977 verleend. Het werd samengesteld uit de symbolen uit de wapens van de drie eerdere waterschappen van de Brabantse Biesbosch, Hoogheemraadschap voor het Land van Heusden en Altena en waterschap de Alm. 


Het wapen van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch

Uit het wapen van Hoogheemraadschap voor het Land van Heusden en Altena werden beide zalmen overgenomen; van waterschap de Alm de hoorns van het wapen van de graven van Horne en de steur is overgenomen uit het wapen van de Brabantse Biesbosch. De breed gewolkte blauwe zoom om het wapen symboliseren de dreiging van het rivierwater dat aan alle zijden de streek bedreigt. 

1 Comments:

At 5:46 AM, Blogger Gerard said...

Hoi Hannie,
Leuk dat bord, wij hebben er ook een, wat mijn schoonvader gehad heeft, waarschijnlijk bij zijn afscheid als bestuurslid van het Hoogheemraadschap.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home