hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, December 18, 2018

Adieu Werkendam

'Ieder afscheid is de geboorte van een herinnering'. Deze woorden van Salvador Dali werden tijdens de laatste Werkendamse raadsvergadering aangehaald door Theo Meijboom. En herinneringen waren er velen tijdens het afscheid van raad, gemeente, wethouders en burgemeester. 

De Werkendamse raad in vergadering bijeen


Zoals de moeilijke periode rond het ontslag van de gemeentesecretaris die een relatie kreeg met burgemeester Breuer en het onterechte ontslag van een ambtenaar. En de herinnering van de partijen die eigenlijk helemaal niet wilden fuseren tot een gemeente Altena, zoals Altena Lokaal en SGP. Ook waren er vele lovende woorden voor alle raadsleden, ook voor raadsleden die al zoveel jaren meedraaien. Zoals Hennie Schermers vanaf 1997, Peter Ribbers die zelfs al raadslid was in de gemeente Dussen. Ook mooi dat zowel Hennie Schermers als Corine Verweij refereerden aan de Toontje Sprengerspluim die zij ooit kregen. 

Taartjes met een Werkendams logo, we zullen ze nooit meer eten.......

Tijdens de laatste raadsvergadering werd ook afscheid genomen van de laatste burgemeester van Werkendam; Yves de Boer. Jan Dokman mocht hem toespreken en sprak van een aimabel man die hield van prachtige volzinnen. Iemand met een luisterend oor die het bewaken van de integriteit belangrijk vond. Yves de Boer nam met weemoed afscheid, hij had genoten van het ambt van burgemeester en had nog wel door gewild als waarnemer in de gemeente Altena. Ook wethouder Machiel de Gelder werd uitgezwaaid. Hij werd wethouder na een carrière in het bedrijfsleven en kwam zo in de wondere wereld van bestuur en politiek terecht, maar had wel genoten van zijn werk als wethouder. 
Wil Drabbe werd verrast et een Koninklijke Onderscheiding bij zijn afscheid als raadslid