hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, March 12, 2019

Bodemdaling in debat in Gorinchem

In theater de Vijf Zinnen was vanavond het tweede debat over de Waterschapsverkiezingen. Met opnieuw gespreksleider Hans Etman, die het debat in goede banen leidde. Het was wat minder druk dan in Nijmegen, maar zeker niet minder boeiend. 
In de pitch deze keer de nadruk gelegd op het belang van meer vrouwen in het bestuur van Waterschap Rivierenland


Als thema's was gekozen voor bodemdaling en klimaatextremen. Bij dat laatste thema hoorde dezelfde stelling als maandagavond om het waterschap te veranderen in een klimaatschap. Het tweede thema - bodemdaling - kwam mijns inziens wat minder goed uit de verf. Het woord bodemdaling kwam ook niet terug in de stelling dat zowel het polderpeil als de grondwaterstanden samengevoegd zouden moeten worden bij het waterschap. Nu is dat nog verdeeld over waterschap en provincie. Tijdens het debat bleek wel dat er geen simpele oplossingen zijn voor deze problematiek. En na de twee debatrondes mochten de partijen opnieuw een pitch op het podium laten horen. Nu nog zeven nachtjes slapen tot de verkiezingen..........