hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, March 13, 2019

Nieuwe doseerleiding bij sluiting Kromme Nol waterkering


Het testen van de Kromme Nol Waterkering op dinsdag 26 maart wordt gecombineerd met het leggen van een nieuwe doseerleiding voor Dunea. 

Proefsluiting van de Kromme Nol waterkering in 2017


De leiding van 200 meter is uitgelegd op het sluiseiland van Dunea bij de Wilhelminasluis. Deze nieuwe leiding wordt vanaf het sluiseiland over het water naar Wijk en Aalburg gesleept.  Om overlast voor beroeps- en pleziervaart te minimaliseren, lift Dunea qua planning mee op werkzaamheden van Waterschap Rivierenland. Tijdens de proefsluiting is het scheepvaartverkeer gestremd, zodat de leiding naar zijn plek kan worden gesleept en op zijn plaats kan worden afgezonken.