hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, March 17, 2019

Omdenken bij te dure dijken

Gisteren berichtte de Gelderlander over de dure rivierdijken en mogelijk uitstel omdat Waterschap Rivierenland geld tekort komt om de dijken volgens de nieuwe normen veilig te maken. Als CDA hebben we hier al eerder aandacht voor gevraagd, Tweede Kamerlid Jaco Geurts stelde al in november vragen over de fors hogere kosten ten opzichte van eerdere ramingen. De minister liet toen weten dat ze pas in 2023 gaat kijken of er meer geld nodig is. Nog vier jaar wachten kan echt niet, reden om in de laatste commissie vergadering aan te dringen op het schrijven van een brief naar de minister. Na publicatie van de Gelderlander over de dure rivierdijken en eventueel uitstel reageerde Ernest Cartigny via een tweet.


Protest tegen nevengeul Varik Heesselt



 @CartignyErnest Mar 16
Ik begrijp er niets meer van! Eerst bedenkt men een absurd dure nevengeul en nu is er niet eens geld voor gewone dijkversterking over?


Zo hoog kan het water komen....

Hij stipt een terecht punt aan. Want waar is al dat geld dat nodig was voor die nevengeul Varik Heesselt gebleven? Verdampt? Al gereserveerd voor andere projecten? Zo zie je dat de verkokering rond water kan leiden tot geldgebrek bij de ene overheid, terwijl een andere overheid daar wel extra geld voor over had. Misschien moet de Deltacommissaris hier zijn licht nog maar eens over laten schijnen. En aan de minister kunnen we vragen of het geld voor de nevengeul niet even teruggestort kan worden naar ons waterschap? Of houdt ze het geld liever in de knip?