hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, April 10, 2019

Biesboschvrienden en het Biesboschmeisje

Vanavond namen we tijdens de ledenvergadering als Vrienden van het prachtige Biesbosch Museumeiland afscheid van onze secretaris Bas voor den Dag. In de afgelopen vier jaar heeft hij zich ingezet voor onze vereniging en dat deed hij accuraat en gedreven. 

Bas voor den Dag ontving van voorzitter Machiel Verdoorn bloemen en een cadeaubon als dank


Voorheen werd de functie van secretaris uitgeoefend door museumdirecteur Peter van Beek, maar na de verbouwing van het museum werd de vereniging meer zelfstandig. Bas voor den Dag werd door voorzitter Machiel Verdoorn toegesproken en ontving als dank voor zijn inzet een boeket en cadeaubon. Tijdens de ledenvergadering mochten we Grietje Zemering als nieuw bestuurslid verwelkomen. Mooi dat zo het werk van de vereniging wordt voortgezet. 

Het Biesboschmeisje zat wat verstopt in de visvijver, maar ze maakt een bezoek aan het museum nog leuker

De vereniging Vrienden van het Biesbosch Museumeiland vormt een netwerk Biesboschvrienden die jaarlijks het museum steunt. Zo wordt het onderhoud van het buitenmuseum de Pannenkoek bekostigd. Verder hebben de Vrienden in het afgelopen jaar een financiele bijdrage geleverd aan het digitaliseren van dia's en het vertalen van teksten in het Duits, Engels en Frans. Ook heeft ze bijgedragen aan het achterhalen van de herkomst van foto's. Al voor een bedrag van 25 euro kan iedereen Vriend worden; daarvoor mag het hele jaar door onbeperkt een bezoek gebracht worden aan het Biesbosch Museumeiland. Ook worden speciale uitstapjes en interessante lezingen gehouden voor de Vrienden. Verder worden Vrienden regelmatig uitgenodigd om openingen van nieuwe exposities in het museum bij te woen. Zo werd in 2018 uitleg gegeven over het archief en de digitale collectie van het museum en de Huib den Tuinder bibliotheek. In het najaar gaf Marco de Paauw een fotoworkshop in de Biesbosch. Meer informatie over de Vrienden is te vinden op de website van het Biesbosch Museumeiland. Aanmelden als Vriend kan via vrienden@biesboschmuseumeiland.nl