hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, May 02, 2019

Geen KaderrRchtlijnWater (KRW) in Europese stemwijzer

Toeval of niet, maar tien jaar geleden kwam in de kieswijzer voor de Europese verkiezingen het woord water ook al niet voor. Ook vandaag heb ik de stemwijzer voor de Europese verkiezingen ingevuld en opnieuw miste ik het water. 
Vispassage in Zoelen



Aangaande klimaat waren wel enkele vragen gerelateerd aan dat thema zoals uitstoot CO2, vliegtax en statiegeld op plastic flesjes. Europa speelt echter wel een belangrijke rol bij schoon water. Zo is vanuit Europa de Kaderrichtlijn water vastgesteld. 

Vislift in Almkerk

Deze richtlijn dateert al van 2000 en is bedoeld om de kwaliteit van het grondwater en het oppervlakte water te waarborgen. De doelstellingen moeten in 2027 behaald worden, maar het is onzeker of Nederland die doelen gaat halen. Maatregelen van Waterschap Rivierenland om de doelstellingen te behalen zijn onder andere de aanleg van natuurvriendelijke oevers en vispassages. 

Vistrap aan de Schans in Werkendam