hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, June 18, 2019

Grassprieten

Een grasspriet is een even groot mysterie als het heelal. Wij mensen gehoorzamen dezelfde natuurwetten en dezelfde struggle for life als een grasspriet. 


Twee grassprieten van MAF-arts


Als we ons proberen voor te stellen wat zich allemaal afspeelt binnen het minimale blikveld van de grasspriet, alle mieren en torren en vliegen en vogels en ook de wormen onder de grond en alle vissen in de sloot, de geduldige reiger en elke dappere grasspriet. En wist je dat elke millimeter slootwater miljoenen bacteriĆ«n bevat en dat zich op elke vierkante millimeter van jouw huidoppervlakte een complete jungle afspeelt. 



Hoe gigantisch, de totaliteit van alles at op dit moment gebeurt. Hoe gigantische, de totaliteit van alles wat op dit moment gebeurt; en  hoe absurd dat het letterlijk onder onze neus gebeurt, en wij zien het niet? 



Ga kijken in het Biesbosch Museumeiland naar het werk van MAF-arts