hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, September 27, 2020

CDA fractie op werkbezoek bij Ad van Rees

Als CDA fractie van waterschap Rivierenland brengen we vrijdag 2 oktober vanaf 13.30 uur een werkbezoek aan de firma van Rees-Verhoef te Brandwijk. De fractie krijgt een rondleiding op het bedrijf van Ad van Rees met uitleg over de innovatieve onderwaterinfiltratie om zo bodemdaling en CO2 uitstoot tegen te gaan. 

De Alblasserwaard



Naast agrariër is hij fractievoorzitter van het CDA in Molenlanden. Hij is primair agrariër en altijd bezig om innovatieve ontwikkelingen, zeker op het gebied van duurzaamheid, toe te passen. Zo doet hij al jaren aan agrarisch natuurbeheer, is één van de pioniers op dat gebied met Den Hâneker. Ad heeft al jaren een dak vol zonnepanelen en doet mee aan proeven om bodemdaling tegen te gaan. 


Wat kunnen we doen om bodemdaling tegen te gaan? 

Tijdens deze middag worden de meetresultaten van de proefpercelen in de Alblasserwaard met de fractie gedeeld. Waterschap Rivierenland is in de Alblasserwaard betrokken bij het overleg bodemdaling als onderdeel van de Regionaal Maatschappelijke Agenda. Na het bezoek in Brandwijk wordt in de Lockhorst te Sliedrecht een discussie bijgewoond over ‘Water is onze kracht’ samen met CDA statenleden en raadsfracties. Daarbij komt ook de verbreding van de A15 als kans voor het maken van werk met werk aan bod. Voor de bouw van een nieuw gemaal in de Alblasserwaard voor een toekomst bestendig watersysteem moet ook een nieuwe boezem worden aangelegd die de snelweg in het gebied kruist.