hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, February 22, 2021

Eindelijk nieuwbouw aan de Burcht

De voorbereidingen voor de bouw van vijftig woningen op de Burcht start op 1 maart. De eerste werkzaamheden bestaan uit aanpassing van de riolering, kabels en leidingen, het saneren van grond en de aanleg van een tijdelijk parkeerterrein nabij Bergseveld. 

Maquette van de oude Burcht van Werkendam


De bouwplannen op de Burcht dateren al van bijna vijftien jaar geleden, toen werd nog gedacht aan een groot appartementencomplex van drie hoog. De huidige plannen bieden veel meer variatie. Onder de ruim 50 woningen die gebouwd worden zijn sociale huurwoningen, patiobungalows (koop), appartementen (huur en koop) en seniorenwoningen (koop).  In de eerste fase worden woningen gebouwd in het noordoostelijke deel van De Burcht en langs de Van Heldenstraat. De start hiervan is in mei/juni 2021. Deze woningen zijn in inmiddels in de verkoop. De bouw van de appartementen start volgens planning in april 2022 en de woningen tussen De Burcht en Bergseveld vanaf februari 2023. 

Archeologische opgraving van de Burcht


Tijdens de werkzaamheden zijn de komende tijd verschillende afsluitingen van straten nodig. Bewoners die hier hinder van ondervinden worden per fase hierover door de aannemer geïnformeerd. Zover nu bekend is De Burcht vanaf 1 maart afgesloten en het Molenplein vanaf 29 maart. De heropening van deze straten is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Voor de bouw van de woningen worden regelmatig wegen afgesloten, de totale bouw duur ruim 2,5 jaar.