hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, February 17, 2021

Waterschapskantoor wordt 'Poort van Woudrichem'

Het oude waterschapskantoor van het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch aan de Middelvaart bij de entree van Woudrichem maakt plaats voor het appartementencomplex 'Poort van Woudrichem' . 

De ondertekening van de overeenkomst door wethouder Hans Tanis (links) en Van Daalen


Wethouder Hans Tanis en projectontwikkelaar Van Daalen hebben een overeenkomst getekend en het bestemmingsplan ligt ter inzage. Op de plaats van het vroegere kantoor van het waterschap komen 28 duurzame appartementen, waarvan 7 huurappartementen. De Poort van Woudrichem is één van de prioriteitsprojecten van woningbouw in de gemeente Altena. Wethouder Hans Tanis hoopt dat de bouw snel kan starten zodat er weer nieuwe woningen in Woudrichem bijkomen. 

De allerlaatste vergadering van Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch


De appartementen komen in plaats van het oude kantoor van het waterschap, dat in 2005 opging in Waterschap Rivierenland. Na 15 jaar leegstand en tijdelijke verhuur is er met dit initiatief weer zicht op een passende herbestemming van het perceel. Na de omgevingsdialoog en het voorontwerpbestemmingsplan ligt het ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage. Tanis: “We zijn blij dat er bij de verschillende momenten inwoners uit de omgeving, maar bijvoorbeeld ook Altenatuur hebben meegedacht en reacties hebben gegeven. Bij de verdere inrichting van de buitenruimte van het appartementencomplex vinden wij participatie ook belangrijk. Samen werken we aan een fijne leefomgeving.” De planning is dat de gemeenteraad in juni het bestemmingsplan vaststelt. Daarna kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en kan de aannemer de koopappartementen in de verkoop zetten.