hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, January 31, 2021

Een onderbreking van de saaie lockdown

Zondagavond werden we in de straat ineens opgeschrikt door een schoorsteenbrand. Jammer voor de bewoner, maar zomaar een welkome onderbreking van de eindeloos durende lockdown. Ineens stonden weer buurtbewoners te kletsen in de straat.

De ladderwagen die de brandweerlieden in een gondel het dak op tilden


Rond kwart voor acht werd de brandweer gealarmeerde voor een schoorsteenbrand in een hoekhuis aan de Sluijterstraat. Uit de schoorsteen waren rook en vonken te zien. De brandweer nam de schade op en riep de hulp in van een ladderwagen. Deze arriveerde iets na acht uur en takelde twee brandweermannen in een gondel het dak op om de schoorsteen te inspecteren en schoon te vegen. Rond half negen was de klus geklaard en vertrokken zowel de ladderwagen als de brandweerwagen. Keurig voor de avondklok van negen uur.