hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, July 13, 2021

Altena doet mee aan Dutch Food Week

De gemeente Altena gaat het partnerschap aan met de landelijke campagne Dutch Food Week. Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Nederland van de evenementen rondom de positieve kracht van voedsel. Dit is de zevende editie van de Dutch Food Week. 

Fruit uit eigen streek


Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Gemeente Altena kiest voor goed eten: lokaal, gezond en duurzaam. Daar maakt de gemeente zich het hele jaar door hard voor, maar tijdens Dutch Food Week extra. De gemeente doet een oproep aan de inwoners, ondernemers, en organisaties in Altena om samen de Dutch Food Week tot een groot succes te maken. 

Fruit uit onze eigen streek


"Een circulair voedselsysteem draagt bij aan goed rentmeesterschap van onze leefomgeving, de gezondheid van onze inwoners en een gezond verdienmodel voor ondernemers in de voedselketen.”, zegt Matthijs van Oosten, wethouder Circulaire economie. Wethouder Duurzaamheid Roland van Vugt: “Altena heeft alles in huis om de Dutch Food Week tot een succes te maken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van onze landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit van de inwoners.” 

Streekproducten uit Altena


Doe mee en organiseer ook een activiteit in de Dutch Food Week in Altena Laat zien wat Altena te bieden heeft op voedselgebied. Tijdens de eerste editie in onze gemeente willen we de inwoners en ondernemers van Altena nog meer bewust maken van de ‘positieve kracht van voedsel’. Doe mee en organiseer ook een activiteit! Mail ideeën naar dutchfoodweekaltena@gemeentealtena.nl