hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, October 13, 2021

Het vrijliggende fietspad als meekoppelkans.....

De gemeenteraad van West-Betuwe is van mening dat de communicatie van Waterschap Rivierenland rond de dijkversterking Tiel-Waardenburg te kort schiet. Ook wil ze graag een vrijliggend fietspad onder aan de dijk.

Dijken voor beginners


Al menig maal spraken we bij als Algemeen Bestuur van waterschap Rivierenland over ons meekoppelbeleid. in 2018 legde we in ons beleid vast dat we graag kansen pakken om plannen te koppelen aan bijvoorbeeld dijkversterkingsopgaven. Maar dat plannen van derden ook door hen betaald worden en niet door het waterschap. Dat beleid is kennelijk nog niet breed bekend, anders zou de gemeente West-Betuwe natuurlijk in haar motie voor een vrijliggend fietspad niet voorgesteld hebben om aan het waterschap een bijdrage te vragen. Dat terwijl de weginrichting 'Gastvrije Waaldijk' ons als meekoppelkans al twee miljoen extra kost.