hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Sunday, March 31, 2019

Waar zijn de glas in lood ramen van rk kerk Sleeuwijk?

Een mens lijdt het meest het lijden dat hij vreest en nimmer op komt dagen. Maar deze keer is het lijden wel op komen dagen. En met dat lijden bedoel ik de glas in lood ramen van de rk kerk in Sleeuwijk. 

De glas in lood ramen zijn verdwenen uit de kerk

Bij de verkoop waren de glas in lood ramen nog in het pand aanwezig



Deze Jozef Werkman kerk aan de Rijksstraatweg is in november 2018 verkocht. Aan de voorzijde van de kerk waren vier glas in lood ramen geplaatst die afkomstig waren van de rk kerk in Werkendam. Al eerder schreef ik dat de kerk te koop werd aangeboden en dat maar de vraag was wat er met de glas in lood ramen zou gebeuren. Ramen met een bijzondere historie, die nu verdwenen zijn uit het pand. Maar het religieuze erfgoed is niet verdwenen, maar staat nu tijdelijk opgeslagen in Woudrichem. In afwachting van een nieuwe plek.  

Meer over de historie van de glas in lood ramen