hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 10, 2019

Neemt het waterschap haar Algemeen Bestuur wel serieus?

Het Algemeen Bestuur zal een meer pro-actieve opstelling moeten kiezen. Dit is een van de tien aanbevelingen van de werkgroep professionalisering Algemeen Bestuur die vlak voor de waterschapsverkiezingen is opgesteld. 


Aanleg van  het eerste deel van Andelsch Broek


Helaas moet ik keer op keer constateren dat de organisatie helemaal niet zit te wachten op die pro-actieve opstelling van het Algemeen Bestuur. Ik kan namelijk geen andere verklaring bedenken waarom het Algemeen Bestuur niet pro-actief wordt uitgenodigd als het waterschap ergens in haar werkgebied contacten heeft met haar inwoners of een officiële handeling verricht. Daar heb ik in mijn vorige periode al voortdurend op gehamerd. In de afgelopen week is zelfs tot tweemaal toe het bestuur niet uitgenodigd. Zo wordt donderdag om 10.30 uur in het Pompveld door directeur Jan Baan van Brabants Landschap de eerste pomp uitgezet, zodat het gebied kan vernatten. Dat gebeurt samen met heemraad Henk Driessen, ook de pers is hiervoor uitgenodigd. Het is de aftrap van deel twee van het Natura 2000 project Andelsch Broek/Pompveld.

Het Andelsch Broek

Een groot project met impact in het gebied. Maar kennelijk begrijpt de organisatie niet dat het bestuur hier ook actief over geïnformeerd wil worden en mogelijk hierbij aanwezig wil zijn? Hetzelfde geldt voor de opening van de centrale rioolwaterzuivering in Sleeuwijk. Een project waar ons waterschap miljoenen in heeft gestoken en die nu in gebruik wordt genomen, maar waar ook het Algemeen Bestuur niet is uitgenodigd.