hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, July 05, 2019

Verwondering in Biesboschmuseum pakt mooi uit

De expositie van Paul Peet en Rinus van der Neut in het Biesboschmuseum werd vanmiddag geopend door bestuursvoorzitter Yves de Boer. 



De benaming 'Verbroedering door Verwondering' was goed gekozen. Het voor mij onbekend werk van Rinus van der Neut leidde inderdaad tot verwondering. Wat een mooie aquarellen van soms heel herkenbare plekken in het rivierengebied zoals de Scheepswerf Jooren, een werk van 1996. Maar ook van de Biesbosch en van het rivierenlandschap zijn naast aquarellen ook tekeningen te zien. 



Het werk van Paul Peet komt eveneens mooi tot zijn recht in de grote, nagenoeg witte expositieruimte. De expositie is tot eind augustus te zien in het Biesboschmuseum. Overigens is tot dit tijd ook de buitenexpositie 'the Garden of Eden' nog te zien in het museum. Alle reden om deze zomer het museum te bezoeken!