hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 03, 2019

Meer waterschapsjournalistiek

Journalist Chris Aalberts schreef een mooie column over waterschapsjournalistiek of beter gezegd over het gebrek daaraan. Eerder schreef hij boeiende artikelen over de waterschapsverkiezingen. 

Theo Dersjant nam deel aan een excursie met bestuur Waterschap Rivierenland in 2012 (hij is de derde fietser van links met beige colbert en rode trui)

Naast Chris Aalberts schreef Theo Dersjant eerder het boek Oud Bestuur. Maar dat boek is inmiddels al vijf jaar oud, daarna heeft hij niet zoveel meer geschreven over het waterschap. Ook bij ons waterschap doet zich het gebrek aan journalisten gelden. Alleen vlak voor de Waterschapsverkiezingen zat ineens een journalist van de Gelderlander op de publieke tribune. 

Nog een beeld van de legandarische excursie van 2012, tijdens een hoosbui waren alle bestuurders tot op het bot nat geregend


Maar nu zouden zij een prachtig verhaal kunnen schrijven over de illegale slootdempingen in de Alblasserwaard en hoe het zover gekomen is. Bas de Peuter van de fractie Bedrijven stelde daar terecht kritische vragen over. En de antwoorden riepen eigenlijk alleen maar meer vragen op. Reden om de zaak nader te onderzoeken; inmiddels hebben 14 AB leden zich eveneens aangemeld om dieper in de materie te duiken.