hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, July 04, 2019

Vijfheerenlanden, zeven eeuwen later.........

In de Til in Giessenburg leek het vanmiddag of de tijd al meer dan zeven eeuwen stil staat. Laat je meevoeren naar het jaar 1284. 

De Vijfheerenlanden..............


Het jaar dat de heren van Arkel, Ter Leede, Hagestein, Everdingen en Vianen gezamenlijk maatregelen namen tegen de wateroverlast vanuit de Gelderse Betuwe. Sinds die tijd heet het gebied Vijfheerenlanden. In de Til in Giessenburg ging het nog steeds over wateroverlast. Maar wat nog het meest frappant was, opnieuw zaten alleen heren aan tafel tijdens het slotdebat van de werkconferentie Landschapsontwikkeling Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.