hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, April 08, 2006

Dag 98: Museumweekend


Vandaag en morgen wordt het 25e museumweekend gehouden. Thema is de ‘Kunst van het Weten’. Vandaag is het niet gelukt een museum te bezoeken. U weet het; druk, druk, druk. Ook morgen zal het er waarschijnlijk niet van komen. Toch kom ik graag in musea, eigenlijk wel logisch voor een geschiedenis freak zoals ik. Overigens is er volop discussie over musea naar aanleiding van het Kamerdebat van donderdag. Een aantal partijen stelde voor om de rijksmusea gratis toegankelijk te maken om zo doelgroepen binnen te krijgen die anders de musea links laten liggen. De laatste keer dat ik een rijksmuseum bezocht was enkele weken geleden, in Amsterdam stonden we een uur in de rij om de Rembrandt tentoonstelling te mogen zien. Entreekosten? 10 euro per persoon, al die wachtende bezoekers hadden zich er niet door laten afschrikken. Indien de interesse er is, wil je toch wel betalen.

Bovendien kun je je natuurlijk ook afvragen waarom er nieuwe doelgroepen naar het musea gelokt moeten worden. Meer jongeren? Veel jongeren krijgen al korting of mogen zelfs gratis binnen. En met het groeiend aantal ouderen, moet het toch mogelijk zijn meer bezoekers te trekken, ook al zijn ze van dezelfde doelgroep. Trouwens, als iets gratis is, kan het toch nooit wat zijn. Toch?