hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, March 30, 2006

Dag 89: De Altena droom


Vandaag sprak ik Bas de Peuter, de kersverse Woudrichemse wethouder. Ooit waren we klasgenoten op het Altena-college. We filosofeerden samen wat over één gemeente Altena. In het Werkendamse coalitieakkoord zijn reeds afspraken gemaakt over een onderzoek naar de bestuurskracht van de drie gemeenten. Ook in Woudrichem is men positief. Nu ook Aalburg een verrassend college krijgt zou de zaak weleens in een stroomversnelling terecht kunnen komen. Naar aanleiding van het verkiezingsdebat op vrijdag 17 februari over één Altena schreef ik het volgende voor de CDA site:
Altena, een nieuwe merknaam die zelfs in Amsterdam niet ontbreekt
"Wanneer wordt het Altena gezin herenigd? Of gaan de broers Werkendam en Woudrichem samen spelen en mag Aalburg niet meer meedoen. In een levendig debat werd vrijdagavond in de Teerkamer gesproken over één gemeente Altena. Opvallend was de positieve wijze waarop gesproken werd over één Altena. Het maakte de ondervragers overmoedig door aan de wijze mannen te vragen of bij de raadsverkiezingen in 2010 voor die ene Altena-gemeente gestemd kan worden". Zou deze droom nu echt snel uitkomen?