hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, May 11, 2006

Dag 131: Geld verdienen met vrijwilligerswerk

Vrijwilligers van buurtvereniging Zevenhuizen bakken een visje bij het gemeentehuis
Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) heeft de inschrijving voor twee belangrijke vrijwilligersprijzen geopend: Het Nationale Compliment voor het beste vrijwilligersproject in Nederland en Het GemeentenCompliment voor de gemeente met een actief vrijwilligerswerk-beleid. Vrijwilligerswerk is winst voor iedereen. Het thema is daarom dit jaar Tel uit je winst! Inschrijven kan tot 30 juni.
Het Nationale Compliment is dé prijs voor inspirerende en opvallende vrijwilligersprojecten en bestaat uit een geldbedrag van respectievelijk 12.500 euro, 7.500 euro en 5.000 euro. Met de prijs, die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt, belonen Vereniging NOV en de Rabobank het vrijwilligerswerk en stimuleren zij vrijwilligersorganisaties om initiatiefrijk te blijven.
Veel plaatselijke vrijwilligersprojecten worden gestart op initiatief van de bevolking. Maar erkenning, ondersteuning, netwerken en promotie vanuit de gemeente zijn nodig om deze initiatieven te kunnen voortzetten. Goed gemeentelijk vrijwilligerswerkbeleid verdient een Compliment! Vereniging NOV reikt de prijs in 2006 voor de zesde keer uit, in samenwerking met het Ministerie van VWS.
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij Vereniging NOV, 030 750 90 95 of algemeen@nov.nl. Digitaal inschrijven kan via www.nov.nl. De winnaars worden bekendgemaakt op 16 december 2006. Tijdens dit evenement worden ook de Make a Difference Day (MADD) Awards uitgereikt. Op 3 en 4 november gaan duizenden Nederlanders tijdens MADD vrijwillig de handen uit de mouwen steken bij vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersprojecten.