hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Tuesday, May 02, 2006

Dag 122: Landschapsliefde

Vooral in het voorjaar kan ik genieten van het landschap. Alles wordt weer fris groen en bloemen en bloesem lopen uit en geven de natuur kleur. De gele koolzaadvelden, iets laten in het seizoen de blauwe maanzaad die roze/rood bloeit en nog later in het seizoen het blauwe vlas maken van het landschap een bont kleurenpalet. Overigens bood ook het akkerrandenbeheer in de zomer altijd een gevarieerde aanblik door de soms verschillende kleuren gewassen.
Ook de Agrarische Natuur Vereniging heeft ontdekt dat velen genieten van het landschap. Samen met Toeristisch Bureau Altena Biesbosch (zie www.tbab.nl) en Agrifirm B.V. is er nu een kaartje gemaakt met daarop de bloeiende koolzaadvelden. In het Land van Heusden en Altena is ongeveer 100 hectare koolzaad gezaaid. Op iedere hectare staan zo'n 800.000 tot 900.000 planten. De opbrengst hiervan wordt verwerkt tot olie dat toegevoegd wordt aan bio-diesel (een oplossinkje voor het energieprobleem!).
Blauw maanzaad kleurt de velden roze/rood


Nog meer kleur is er te vinden aan de Veldstraat in Wijk en Aalburg met haar prachtige oude perenbomen. Een stichting zet zich in om oude rassen terug te krijgen in het straatbeeld van Wijk een Aalburg. De bomen staan nu prachtig in bloei. Om u langs zoveel mogelijk bloeiende bomen te leiden is een boekje met routes gemaakt langs de perenbomen. Voor € 3,50 te koop bij Bakkerij Hardeman, Torenstraat 2 in Wijk en Aalburg (tel. 0416-69 16 62).