hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, May 17, 2006

Dag 137: Ayaan Hirsi Magan

Het spoeddebat over het al dan niet geldige Nederlanderschap van Ayaan duurde tot diep in de nacht. Maar uiteindelijk moest Verdonk door de knieƫn. Vandaag zijn de stofwolken opgetrokken, Nederland herademt. De kwestie heeft Nederland beroert, veel kijkers naar het debat in de Tweede Kamer, enorm veel reacties op websites van voor- en tegenstandes van Verdonk, veel krantenartikelen. JP zal er hoogstpersoonlijk op toezien dat de minister inderdaad nog eens zorgvuldig kijkt naar de hele zaak. 'En het laatste woord is er nog niet over gezegd', zo liet hij weten.
Weet je waar ik vaak aan denk als dergelijke heftige emoties boven komen bij politiek beladen onderwerpen. 'Hoe zou dit later in de geschiedenisboeken terechtkomen?'. De tijd zal het leren.