hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 19, 2006

Dag 139: Met het CDA op stap


Vandaag bracht de CDA fractie een bezoek aan de kinderboerderij en aan de Agrarische natuurvereniging Altena-Biesbosch. Vier maal per jaar gaat de fractie op bezoek in de gemeente bij bedrijven, verenigingen of instellingen.
Bij de kinderboerderij in Werkendam werden we gastvrij ontvangen. Voorzitter Jan Potters bracht er een positief verhaal, de kinderboerderij draait goed met zo’n 12.000 bezoekers per jaar. Pas is er een persriool aangelegd en een nieuw kippenhok gebouwd. Ook verzorgt de kinderboerderij als milieu educatie centrum lespakketten. Sinds kort is het ook een gecertificeerd leerbedrijf. Uiteraard werden we rondgeleid op de kinderboerderij en konden zo kennis maken met varkentje Dora, de geiten, schapen, kippen, marmotten en nog veel meer.

Op de Kinderboerderij
Het tweede bezoek vond plaats op de boerderij van de familie Quartel in de Biesbosch. Bastiaan Snoek, voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging gaf ons uitleg over de ambities van de vereniging. Cees Wink vertelde over de weidevogelbescherming en Jos de Groot over de recreatie plannen. Ondanks het onstuimige weer werd er nog een stukje van het Oostwaardpad gewandeld, prachtig om zo langs het water van de Bakkerskil te lopen. Uitgewaaid en opgefrist werd het bezoek afgesloten met een drankje. Ik praatte er wat na met Cees Wink. Hij was vooral nieuwsgierig naar het succes van CDA Werkendam. Ik heb hem verteld dat zeker onze regelmatige werkbezoeken bijgedragen hebben aan ons succes. Je als politicus onder de mensen begeven is veel belangrijker dan vergaderen op het gemeentehuis.
Op bezoek bij de familie Quartel

1 Comments:

At 9:02 AM, Anonymous Anonymous said...

Ondanks de weersomstandigheden, was dit CDA-werkbezoek inderdaad zeker de moeite waard om aan deel te nemen; door deel te nemen kun je ook persoonlijk groeien in het besef, dat het belangrijk is anderen deelgenoot te maken van de rijkdommen waarover je bijna letterlijk struikelt. Ik doel dan niet alleen op de cultuurhistorische aspecten, maar zeker ook op de beleving van de verschijningskwaliteit van het gebied welke je omringt. Gedeputeerde Staten publiceerde in haar openbare besluitenlijst van 16 mei jl., dat het gebied waar een robuuste ecologische verbindingszone langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie in het land van Heusden en Altena wordt gerealiseerd, is vastgesteld; het voorstel van de Gebiedscommissie Wijde Biesbosch is overgenomen en aan het ministerie van LNV doorgezonden. In het voorstel heeft de gebiedscommissie ernaar gestreefd om cultuurhistorische, ecologische en recreatieve waarden, zowel als de mogelijkheid om rivierwater te bergen, zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Is het een idee voor de AVN Altena Biesbosch om eens een kijkje te nemen op www.bestemmingnederland.nl Tesamen met TRAB zouden zij zich kunnen aanmelden voor deelname aan een reportage t.b.v. het programma Bestemming Nederland, dat RTL-4 iedere zaterdag uitzendt.

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home