hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, June 26, 2006

Dag 177: Brandweervrouw



Zaterdag tijdens de Sleeuwijkse braderie was ook het brandweerteam Sleeuwijk ter plekke aanwezig. Het viel me op dat vooral jongetjes gefascineerd waren door het blussen van de vlammen. Ze mochten ook zelf oefenen. Zeker nu het team versterking zoekt een goed idee om zo vast belangstelling te kweken. Maar misschien zouden ook vrouwen eens moeten denken aan het vak van brandweervrouw. Wat heb je zoals nodig om brandwacht te worden?
Minimaal 18 jaar, wonen en werken in Sleeuwijk, iedere maandag op oefening, eerste drie jaar een cursusavond per week en een medische keuring. Maar wat krijg je er allemaal niet voor terug? Werken in een leuk team, een spannende hobby met enthousiaste collega’s, betaald vrijwillig, maar niet vrijblijvend, reiskostenvergoeding, sportfaciliteiten. Interesse? Bel dan naar de kazerne, telefoon 0183-304525, maar je kunt ook op maandagavond langs gaan in de kazerne of bellen met commandant Joost Pot, telefoon 0183-507208.