hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Thursday, June 22, 2006

Dag 173: Openbaar vervoer visie



Vanavond was ik in het provinciehuis bij de Statenvergadering. Dit om de besluitvorming rond de Openbaar Vervoer visie aan te horen. Naar aanleiding van de eerdere inspraakronde is de visie aangevuld met Openbaar vervoer over water.
De volgende tekst is nu opgenomen
-Tot de mogelijkheden voor interlokaal vervoer behoort ook openbaar vervoer over water. Zinvolle initiatieven van derden kunnen via een ontwikkelingsproject worden ondersteund. Bij levensvatbaarheid kunnen deze verbindingen in het netwerk worden opgenomen.
Uitleg: Openbaar vervoer over water was tot nu toe niet opgenomen in het visiedocument. In principe kan OV over water worden meegenomen in een jaarlijks exploitatieplan of zelfs apart in opdracht worden gegeven. In het Werkprogramma OV 2006-2008 wordt nader invulling gegeven aan dit onderwerp. In ieder geval wordt bezien of initiatieven van Werkendam, Gorinchem en de Drechtsteden een Brabantse inzet vereisen en verdienen.

Dus bij deze dan ook een oproep aan de Werkendamse statenleden Jan Luteijn, Jack Bakker, Henk Hellegers en Arjan Verschoor. Zorg dat een veerverbinding Werkendam-Gorinchem wordt opgenomen in het werkprogramma of via een ontwikkelingsproject!

1 Comments:

At 2:56 AM, Anonymous Anonymous said...

Hannie,
Uit de kunst!!
Voortaan wil ik wel eens mee naar de staten. Ik regel deze week de toer de biesbosch met teus.
gr bob

 

Post a Comment

http://hanviskie.blogspot.com/"><< Home