hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 26, 2006

Dag 206: MADD


Iedereen kan meedoen aan MADD (make a difference day), door op 3 en 4 november vrijwilligerswerk te doen. Ook het CDA heeft vrijwilligerswerk altijd gestimuleerd en zelf regelmatig de handen uit de mouwen gestoken. Voor verenigingen stelde ze zelfs de verkiezing van Vereniging van het jaar is.
Het initiatief om een vrijwilligersklus aan te melden kan liggen bij een individu, bij een organisatie, een vrijwilligerscentrale, een gemeente, bedrijf of school of een andere partij. Op eenvoudige wijze maakt u vanaf het moment van aanmelden op de website deel uit van een krachtige landelijke campagne voor MADD. De aanmelder ontvangt een promotiepakket.
In de toolkit voor MADD-comités staan tips voor het oprichten van een comité en voor de uitvoering van MADD. Hoe geeft u MADD lokaal handen en voeten? Met een plan van aanpak en onderdelen van een draaiboek zijn niet alleen comités maar ook andere partijen die activiteiten willen organiseren geholpen.
U kunt het zo ingewikkeld maken als u zelf wil. De kracht zit 'm juist in het landelijke concept: MADD is overal: alles mag en iedereen kan meedoen. Een MADD-comité oprichten hoeft niet, maar levert wel meer op dan individuele acties. Wie MADD lokaal dus echt op de kaart wil zetten: richt een comité op. In deze toolkit kunt u lezen hoe u MADD in uw woonplaats handen en voeten kunt geven.
Download de toolkit hier of kijk op makeadifferenceday.nl