hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, October 07, 2006

Dag 279: Enfant Terrible (1)


Werkendam, 17 juni 1966

Ons raadslid dhr. Van O. promoveerde een dezer dagen per ingezonden stuk in een streekblad tot ‘Enfant terrible’. Het is thans de tweede maal, dat dhr. Van O. op deze wijze, of langs zulk een weg, werd onderscheiden. Ons dunkt, dat dhr. Van O. zich van een ongevraagde of ongewenste gradatie niets dient aan te trekken en in openbare raadszittingen gewoon moet doorgaan met te zeggen waar het op staat. Want daar is hij Raadslid voor. Raadsleden, die in raadsvergaderingen voor stommetje spelen, of met de honingpot rondgaan, en alzo met Jan en alleman goede vrienden blijven, daar heeft de gemeenschap niets aan…
Een prikje op de junidagen ( gelijk we thans beleefden) tegen gezapigheid, of iets dergelijks, daartegen bestaat onzes inziens geen enkel bezwaar….