hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Saturday, September 30, 2006

Dag 272: Meer geld

In de bestuursperiode 2007-2011 kan de Provincie Noord-Brabant zo’n 25 miljoen euro per jaar extra besteden. Dit is vooral een gevolg van naar verwachting 20 miljoen hogere dividendinkomsten en van 5 miljoen hogere jaaropbrengsten uit de opcenten motorrijtuigenbelasting. Dit blijkt uit de Najaarsbrief 2006 van de Provincie Noord-Brabant, waarin de huidige finan­ciële stand van zaken wordt weergegeven en een vooruitzicht voor 2007-2011. Tevens zijn de uitgaven verwerkt waartoe Provinciale Staten bij de behandeling van de Kadernota 2006 hebben besloten. Een terugblik op de afgelopen jaren leert dat financiële ontwikkelingen aan­merkelijk gunstiger zijn uitgevallen dan bij start van de huidige bestuursperiode van Provinciale Staten in 2003 was voorzien. De vrije bestedingsruimte voor 2003-2007 is uiteindelijk gegroeid van 296 miljoen euro (raming 2003) naar in totaal 533 miljoen (stand najaar 2006).

Toen ik dat goede nieuws las, heb ik direct een mailtje gestuurd naar wethouder Vincent van den Berg. Of het nu niet het juiste moment was om extra geld te vragen bij de provincie voor de start van de veerverbinding Werkendam-Gorinchem. Ik ben benieuwd naar het antwoord.