hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Monday, October 23, 2006

Dag 295: De Werkendamse Bijlmer


In een zaterdagbijlage van de Volkskrant stond een kritisch artikel over toekenning van overheidssubsidies aan organisaties waarbij raadsleden zijn betrokken. In het artikel stonden ook enkele voorbeelden van die subsidieverlening. Een geur van belangenverstrengeling rees op uit het artikel. Het toont eens te meer aan hoe zorgvuldig je als raadslid moet handelen. Hoewel natuurlijk de risico’s er altijd zijn. Raadsleden zijn immers meer dan gemiddeld betrokken bij maatschappelijke organisaties, reden waarom ze vaak in de politiek terecht komen. In latere commentaren op het Volkskrant artikel werd de praktijk in de Bijlmer overigens niet als exclusief voor dat stadsdeel gezien, maar iets dat in heel Nederland voorkomt.
Maar hoe zit het in Werkendam? Laat ik bij mezelf beginnen. Ik ben betrokken bij de Historische Vereniging Werkendam en De Werken. Deze heeft ook inderdaad weleens een bedrag van 300 euro gekregen uit het cultuurfonds voor het uitgeven van een boek. Ook is de vereniging betrokken bij beschrijving van de historische en bouwkundige geschiedenis van toekomstige, gemeentelijke monumentale panden, dit is gebeurd door enkele deskundigen. Past hier ook het etiketje belangenverstrengeling op?