hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 10, 2007

Dag 10: Woningbouw

Ignatiusstraat te Hank
(Foto Brabants Dagblad)

Woonlinie gaat in Hank 23 huurwoningen verkopen aan starters voor bedragen van 110.000 tot 150.000 euro. Het gaat om huizen die op de nominaties stonden om te worden gesloopt. Ze zijn bij Woonlinie kennelijk tot inkeer gekomen, starters hebben namelijk wel degelijk een probleem om een betaalbare koopwoning te vinden. Eind goed, al goed zou je denken. Maar waarom komt Woonlinie nu ineens tot inkeer? De woningen zijn natuurlijk al jaren verwaarloosd omdat ze toch gesloopt zouden gaan worden. Ook hebben er de laatste jaren veel wisselende huurders gewoond. Er moet dus heel veel aan de woningen gebeuren. Kopers zullen dus niet in de rij staan. Maar heeft Woonlinie misschien geld nodig om andere projecten te financieren en worden ze daarom verkocht?
En waarom wordt de woningbouw in Dussen aan de Munsterkerk en Wilhelminastraat steeds uitgesteld? Omdat de vergunningen nog niet rond zijn of omdat Woonlinie ook voor dit project even geen geld heeft? Tijd om de commissie Grondgebied maar eens wat nadere vragen te stellen over de voortgang van alle bouwplannen in met name Dussen. Ze wachten daar tenslotte al lang genoeg.