hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, January 19, 2011

Waterschap opgeschaald naar fase 1

Waterschap Rivierenland is sinds maandag 10 januari opgeschaald naar fase 1. Fase 1 betekent dat er een Waterschapsactieteam (WAT) en een Waterschapsoperationeelteam (WAT) operationeel is. De verwachting is dat het waterschap nog de hele volgende week blijft opgeschaald. De opschaling betekent veel extra vergaderingen. De commissie Waterkeringen wijkt woensdag dan ook uit naar een andere vergaderzaal vanwege de calamiteitenorganisatie.
Dijkgraaf Roelof Bleker werd geinterviewd voor SBS 6 vanwege het hoge water bij Nijmegen

Het hoog water in de grote rivieren heeft afgelopen week de gemoederen bezig gehouden. Op ambtelijk en bestuurlijk niveau zijn velen aan het werk geweest om te zorgen voor de veiligheid van de inwoners in het gebied van Waterschap Rivierenland. En dat is goed gelukt. Het water stond hoog, maar de situatie is goed beheersbaar gebleven. Dat is onder andere te danken aan maatregelen die sinds 1995 zijn genomen, zoals het geven van meer ruimte aan de rivier en het verbeteren van diverse dijken. Afgelopen week is gebleken dat dit soort maatregelen echt nodig zijn om ons mooie maar toch kwetsbare waterland te beschermen tegen de eventuele gevolgen van hoog water.