hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, May 25, 2012

Fietspad en fietspad

De Werkendamse raad boog zich dinsdag over de aanleg van het fietspad van Werkendam naar Hank over de Steurgatdijk. Het fietspad komt er, de enige discussie ging over het fietspad ter hoogte van de forellenvijver. Bij het CDA vlogen zelfs twee mannenbroeders elkaar in de haren, bij het pleidooi van een afslag bij de forellenvijver. Er waren immers al twee afslagen vlak die vijver. SGP'er Arjan Versluis had de lachers op zijn hand. Hij vindt dat het toekomstige fietspad over de Steurgatdijk bij de forellenvijver niet onderbroken moet worden."Dat namelijk net zoiets is als “rijden over de A27 en er dan bij Werkendam af moeten en bij Hank er weer op”.
Gewoon een mooi plaatje

Het tweede fietspad dat ik deze week onder ogen kreeg, was het fietspad op de Sleeuwijkse dijk. In de commissie Waterkeringen van WSRL kwam het budget voor de dijkverbetering aan de orde en daarin werd het fietspad nog genoemd. Tijdens de discussie in de commissie lijkt een vrijliggend fietspad over 500 meter, zoals de Werkendamse raad wil, weinig kansrijk. "Dan houden we een rijbaan van vier meter over", zo stelt heemraad Rene Cruijsen.