hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Wednesday, July 11, 2012

Bleker wil ANV structureel verankeren in Europees beleid

Bleker aan de borrel in de Vissershang na afloop van het werkbezoek aan de Biesbosch

Staatssecretaris Henk Bleker wil de rol van agrarische natuurverenigingen in het kader van agro bio diversiteit structureel verankeren in Europees landbouwbeleid. Dat zei hij woensdagmiddag na afloop van het werkbezoek aan de Biesbosch op uitnodiging van de ANV Altena Biesbosch. In pakketten met weidevogelbescherming, akkerrandenbeheer en behoud cultuurlandschap moet de agro biodiversiteit worden behouden. Die maatregelen zijn beter voor de agrarische sector dan het braak laten liggen van land of permanent omzetten tot grasland. Het alternatief van Bleker biedt zijns inziens een alternatief tot behoud van de ecologische kwaliteit die past in de moderne bedrijfsvoering. Hiervoor zouden premies beschikbaar moeten komen. Bleker gaat zijn ideeën maandag bespreken met de eurocommissaris van landbouw, Dacian Cioloss.

Het huidige beleid van financiering van de groen/blauwe diensten moet op de schop. Bijna vijftig procent van het budget gaat nu op aan controle, waardoor het systeem te duur is. Bleker geeft de voorkeur aan controle voor ANV.