hanviskie

Hanviskie schrijft op haar blog regelmatig over water en het waterschap. Als bestuurslid van Waterschap Rivierenland schrijft ze vooral over het werkgebied van Rivierenland, met speciale aandacht voor de ontpoldering van de Noordwaard in Werkendam. De blog is soms informerend, soms opinierend, vaak kritisch of prikkelend. Om zo waterschappers en burgers scherp te houden! En mijn kiezers op de hoogte te houden van mijn werk als volksvertegenwoordiger.

Friday, October 04, 2013

Goos den Hartog geeft startschot

De nieuwe heemraad Goos den Hartog kreeg vandaag zijn vuurdoop met de opening van het fietspad Vlietkade van Gorinchem naar Arkel. In 2007 gebeurde hier een triest ongeval met schoolgaande jeugd. Een groep fietsers werd geschept en enkelen liepen blijvend letsel op. In dit gebied is Waterschap Rivierenland wegbeheerder en mede verantwoordelijk voor de veiligheid. Ze beheert 600 km. wegen en fietspaden in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. We mochten zelf vanaf de Gomarus in Gorinchem naar Arkel fietsen. Het pad is nog niet helemaal klaar. Zo is de kruising van de Gomarus nog onveilig en ook het laatste stuk bij het station van Arkel moet nog heringericht worden.De bedoeling is dat hier een fietsstraat komt.

Kaart van fietspad langs Vlietkade en rechts Goos den Hartog die startschot geeft van de fietstocht bij de opening van het pad

Scholieren mochten tijdens de bijeenkomst in de sky box van de Arkelse Sport Vereniging vertellen dat ze het toch niet helemaal veilig vinden. Willem vertelde dat nog altijd hard wordt gereden op de weg. Herbert 't Lam zei eigenlijk hetzelfde, maar noemde nog de vrachtwagens en tractoren die op de smalle weg rijden. Ook wordt weleens vergeten dat fietsers van rechts eigenlijk voorrang hebben.